Featured Post Today
print this page
Latest Post

Candy B Plus Original Johor Bahru Harga Murah Giler

Candy B Plus Original Johor Bahru Harga Murah Giler
(PERCUMA 2 BIJI)


Apa itu CANDY B+ COMPLEX MURAH GILER?



Diekstrak di USA dengan menggunakan NanoCellTech® Processing Technology dengan gabungan ramuan dari Dunia Timur dan Barat.

Ramuan herba yang terpilih :

Citrus Ekstrak
Soy Lecithin
Maca
Tribulus
Goji
Fructose
Vitamin B1
Vitamin B6
Vitamin B12(B-Complex)

Mengekalkan kesihatan dan merangsang keghairahan lelaki untuk lebih perkasa dan bertahan lebih lama dan hebat!!!


CANDY B+ COMPLEX MURAH GILER ni dapat membantu ramai LELAKI yang ada masalah macam ni sebenarnya:

★ BADAN RASA LETIH
★ CEPAT KALAH
★ KENDUR DAN TAK CUKUP TEGANG
★ RASA MALAS
★ BADAN LEMAU
★ SAKIT SENDI DAN OTOT
★ PANAS BARAN & MUDAH MARAH
★ MATI PUCUK


18 FUNGSI DAN KEBAIKKAN CANDY B COMPLEX MURAH GILER :



  • Merangsang tubuh badan agar lebih ketahanan dan bertenaga
  • Menyeimbangkan hormon
  • Mengawal paras kolestrol
  • Menggalakkan system immune
  • Menstabil dan menyeimbangkan hormon
  • Mengawal kandungan gula dalam darah (diabetes)
  • Mengawal tekanan darah.
  • Menguatkan dinding arteri
  • Melambatkan kekurangan hormone testosterone akibat penuaan.
  • Mengawal atau mengurangkan penyakit radang seperti Alzheimer, migraine, rheumatoid arthritis dan lain-lain.
  • Meningkatkan kesuburan dan penghasilan sperma yang sihat.
  • Mengaktifkan kadar metabolisma
  • Menggalakkan pengedaran darah
  • Mencegah penyakit kardiovaskular
  • Membantu atasi kelesuan dan tekanan
  • Menguatkan otot jantung
  • Menguatkan fungsi buah pinggang
  • Mencegah jangkitan paru-paru
  • Mengelakan saluran darah menjadi kenyal
  • Mengembalikan keremajaan
  • Meningkatkan daya ingatan 


CARA MAKAN CANDY B COMPLEX MURAH GILER :


  • Hanya dihisap/kemam seperti gula-gula
  • Ambil 1 biji dan amalkan 3-4 hari sekali untuk mengembalikan keremajaan anda yang luar biasa.
  • Selepas 3-4 hari boleh ambil lagi 1 biji.
  • Ambil 2 jam sebelum bersama
  • Untuk Kesihatan ambil 1biji untuk 4-5 hari


CANDY B+ COMPLEX MURAH GILER PACKING TIN KEDAP UDARA YANG MENJAMIN KUALITI PRODUK SERTA MUDAH DIBAWA KE MANA-MANA, SENANTIASA MENJADI TEMAN DI POKET ANDA.


  • TIADA LAGI SERBUK BERPERISA
  • TIADA LAGI KAPSUL
  • TIADA LAGI PIL-PIL BERWARNA
  • YANG ADA HANYALAH GULA-GULA TENAGA

COD AREA


  1. PETRONAS JALAN DATIN HALIMAH
  2. PETRONAS BANDAR BARU UDA
  3. PETRONAS DAMANSARA ALIFF(SEBELAH KILANG BATERI)

Harga 1 Tin Candy B+ Complex Harga Murah Giler
(PERCUMA 2 BIJI)
1 TIN=12 BIJI +2 BIJI 
RM 150.00
(FREE POS)

Harga TRIAL PACK(3 BIJI) Candy B+ Complex Harga Murah Giler
RM 50.00
(FREE POS)


Berminat??? Boleh Transfer Ke Salah Satu Akaun Berikut:

RHB BANK:
1112 1200 0701 83
(ZAUDIN BIN SAAD)

PUBLIC BANK:
45 399 357 34
(ZAUDIN BIN SAAD)

CIMB BANK:
7048 0758 05
(ZAUDIN BIN SAAD)

MAYBANK:
1643 4228 9006
(ZAUDIN BIN SAAD)

KEMUDIAN SMS/WHATAPPS, NAMA & ALAMAT LENGKAP KE 012-4509734


PEMBELIAN 1 TIN (12 BIJI + 2 BIJI)
Pembayaran Menggunakan Kredit/Debit Kad 
(Pembelian Runcit Sahaja)



PEMBELIAN TRIAL PACK (3 BIJI)
Pembayaran Menggunakan Kredit/Debit Kad 
(Pembelian Runcit Sahaja)

**************************



**JG | BA**




0 comments

Bagaimana Untuk Mengetahui Candy B Plus Original Dan Tiruan?

Bagaimana Untuk Mengetahui Candy B Plus Original Dan Tiruan?


Sekarang ni Candy B Plus amat popular dikalangan ramai kaum-kaum lelaki. Ini kerana Candy B Plus dapat membantu mereka untuk menikmati hubungan kelamin antara suami dan isteri. Selain daripada selamat dimakan ianya dapat merawat beberapa penyakit yang kronik seperti kencing manis dan sebagainya.

Disebabkan populariti Candy B Plus melonjak-lonjak makan ada pihak yang tidak bertanggungjawab menciplak produk Candy B Plus ini. Ini amat merbahaya kerana Candy B Plus yang tiruan tidak diketahuai isi kandungannya. Sedangkan Candy B Plus yang original menggunakan herba-herba yang terpilih.

Disini saya akan mendedahkan bagaimana untuk mengetahui Candy B Plus yang original dan tiruan. Amat senang untuk mengetahui Candy B Plus Original dan Tiruan. Ikut langkah-langkah berikut:

1. Pastikan QDR Code terdapat di atas tin dan di dalam tin



2. Goreskan pada sebelah QDR Code untuk mendapatkan nombor siri. Tak kisah samada di dalam atau di luar tin kerana nombor sirinya sama.



3. Klik pada link berikut. KLIK DISINI VERIFY CANDY B PLUS

4. Isi maklumat pada ruangan yang ditunjukkan.


5. Setelah siap diisi tekan butang "Validate".

6. Jika Candy B Plus Original maka akan tertera seperti dibawah


7. Jika tiruan akan keluar paparan seperti dibawah.



Cuba anda masukan kod contoh ini P6HB9S untuk mengetahui Candy B Plus yang original.


0 comments

Lelaki Yang Mengadakan Hubungan Seks Dengan Budak Form 3 Ditahan Polis

Lelaki Yang Mengadakan Hubungan Seks Dengan Budak Form 3 Ditahan Polis


KUALA LUMPUR – Lelaki yang didakwa isterinya melakukan hubungan seks dengan pelajar tingkatan 3 di atas katil kelamin mereka ditahan polis semalam.




Penahanan dipercayai dibuat oleh pasukan dari Ibu Pejabat Polis Daerah Seri Alam, Johor.

Perkara itu didedahkan isterinya, Nurul Hidayu di akaun Facebook miliknya.

“Tadi saya dipanggil untuk diambil statement,” katanya.


Menurut Hidayu, suaminya itu ditahan selepas ibu kepada teman wanitanya membuat laporan polis bahawa anaknya telah dirogol.

Dakwanya, suami dan teman wanitanya juga mengaku pernah melakukan hubungan seks di bilik tidur Hidayu.


Hidayu baru-baru ini memuat naik status meluahkan rasa kecewa dengan sikap suaminya yang sanggup melakukan hubungan seks dengan remaja bawah umur.

Selepas perkara itu menjadi tular di media sosial, lelaki tersebut bertindak menafikan hal itu dan mengatakan bahawa hubungannya bersama budak sekolah itu hanyalah ‘suka-suka’.

“Saya akui bercinta dengan dia. tapi hanyalah sekadar suka-suka selepas saya tertekan mengalami masalah rumah tangga,” kata suaminya ketika dihubungi Mynewshub baru-baru ini.

Ramai anggota masyarakat di negara ini kemudian meluahkan di media sosial bahawa lelaki berkenaan seharusnya disiasat kerana perbuatan seks dengan pasangan di bawah umur 16 tahun walaupun atas kerelaan ditafsir sebagai jenayah rogol statutori.

Jenayah rogol statutori termaktub dalam Seksyen 378 Kanun Keseksaan di mana pesalah boleh dikenakan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan disebat.


Pasangan berkenaan kini dalam proses perceraian secara rasmi di pejabat agama daerah mereka.




-silakan SHARE utk manfaat bersama-


Nak Cantik?..Nak Gebu?..Nak Kurus?...Klik Kat Sini


Sumber :  eberita




0 comments

Lelaki Mengaku Campak Wanita Ke Dalam Sungai

Lelaki Mengaku Campak Wanita Ke Dalam Sungai



SHAH ALAM – Dua orang rakan hari ini mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen di sini atas tuduhan cuba membunuh seorang wanita warga asing dengan mencampaknya ke dalam Sungai Klang pada 6 Februari lepas.




Mohamad Aidilfitri Mohd Powet dan Mohd Afiq Jamli, kedua-duanya berusia 21 tahun, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah di hadapan Hakim Slamat Yahya.

Mohamad Aidilfitri dan Mohd Afiq didakwa bersama-sama memukul wanita berusia 37 tahun itu, memasukkan mangsa ke dalam guni, mengikat kaki dan mencampak wanita itu ke dalam Sungai Klang dengan niat untuk membunuhnya selain perbuatan tersebut turut mendatangkan kecederaan kepada mangsa.

Kedua-dua penganggur itu melakukan kesalahan berkenaan di jambatan Sungai Klang, Lebuhraya Kemuning-Shah Alam (LKSA), Seksyen 24 di sini pada kira-kira 11 pagi.

Kedua-dua tertuduh yang tidak diwakili peguam didakwa di bawah Seksyen 307 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 34 kanun sama, yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun, jika sabit kesalahan.

Slamat menetapkan 15 Mac ini untuk menjatuhkan hukuman selepas membenarkan permohonan Timbalan Pendakwa Raya negeri Naliatul Huzaimi Ab Rasip yang mengendalikan pendakwaan.

Beliau juga tidak membenarkan kedua-dua tertuduh diikat jamin.

Naliatul Huzaimi sebelum itu memohon penangguhan tarikh untuk mahkamah menjatuhkan hukuman sementara menunggu laporan akhlak kedua-dua tertuduh daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Mangsa yang juga seorang pekerja kilang terselamat apabila ditemui orang awam dalam keadaan terapung di sungai berkenaan.

Wanita itu dilaporkan ditemukan dalam keadaan separuh sedar dengan kaki diikat menggunakan pita pelekat.

Motif kejadian dipercayai berpunca daripada perasaan tidak puas hati dengan wanita itu kerana menjalin hubungan dengan anggota keluarga seorang daripada suspek terbabit. – BERNAMA




-silakan SHARE utk manfaat bersama-


Nak Cantik?..Nak Gebu?..Nak Kurus?...Klik Kat Sini


Sumber :  eberita




0 comments

Rakam Video Dalam Kain Guru 2 Pelajar Mengaku Salah

Rakam Video Dalam Kain Guru 2 Pelajar Mengaku Salah



KUALA LUMPUR – Dua pelajar mengaku bersalah terhadap pertuduhan membabitkan kes merakam dan menyebar video bahagian dalam kain baju kurung seorang guru wanita di sebuah sekolah menengah di sini.




Ketua Polis Daerah Dang Wangi, ACP Mohd Sukri Kaman berkata, kedua-dua pelajar berkenaan dibenarkan diikat jamin RM2,000 oleh ibu bapa masing-masing sehingga tarikh jatuh hukuman pada 29 Febuari ini.

Menurutnya, pertuduhan tersebut dibaca di Mahkamah Kanak-Kanak MMJ12, Jalan Duta di sini hari ini.

“Kertas siasatan diteliti dan mereka dituduh mengikut Seksyen 292 (a) Kanun Keseksaan,” katanya dalam satu kenyataan.

Dalam kejadian 16 Januari lalu, video berdurasi tujuh saat dirakam menggunakan telefon bimbit pada 8.30 pagi ketika guru Bahasa Inggeris berkenaan sedang membalut meja pelajar di dalam kelas.

Susulan itu, polis mengenal pasti lima pelajar tingkatan tiga sekolah menengah di ibu negara yang merakam dan menyebarkan video bahagian dalam kain baju kurung seorang guru wanita tersebut.




-silakan SHARE utk manfaat bersama-


Nak Cantik?..Nak Gebu?..Nak Kurus?...Klik Kat Sini


Sumber :  eberita




0 comments

Memalukan! Satu Keluarga Cabut Lari Tak Bayar Makan

Memalukan! Satu Keluarga Cabut Lari Tak Bayar Makan


SUDAH makan, tapi tak mahu bayar! Lebih teruk lagi perbuatan itu dilakukan satu keluarga.




Sebuah restoran di Seremban, Negeri Sembilan baru-baru ini mengalami kerugian sebanyak RM92.50 gara-gara sebuah keluarga yang makan di kedai itu cabut lari.

Dalam kejadian pada petang Jumaat lalu, pemilik restoran Mokisq Banana Steak Hub, Shazleen Shamsul mendakwa pelanggannya itu telah merancang untuk cabut lari selepas selesai makan di kedai makannya.


“Mereka pergi seorang demi seorang tanpa membuat pembayaran. Mungkin silap dari pihak saya yang tidak teliti dalam menjalankan tugas. Tetapi adalah tanggungjawab pelanggan untuk membayar apa yang telah dimakan.

“Setakat RM10, RM20, kalau tak ada duit nak bayar, saya suruh cuci pinggan. Boleh bincang cara baik,” katanya.

Tambahnya, dia redha dan dalam masa yang sama turut berasa kesal dengan sikap keluarga berkenaan yang dipercayai beragama Islam, yang sepatutnya tahu hukum hakam agama.

“Mana letak iman yang sepatutnya membimbing keluarga ke jalan yang diredhai. Tapi dengan cara sebegini, aku kasihan jika ketua keluarganya serta kuncu-kuncunya menghasut tuk pergi seorang demi seorang tanpa pembayaran,” katanya.

Apa-apa pun, masih belum terlambat untuk menjernihkan keadaan. Semoga ‘keluarga 69’ ini segera sedar akan perbuatan mereka yang sangat tidak bertanggungjawab ini.

*Video sekadar hiasan.




-silakan SHARE utk manfaat bersama-


Nak Cantik?..Nak Gebu?..Nak Kurus?...Klik Kat Sini


Sumber :  eberita




0 comments

Hidup Gelandangan Berubah Kerana Secawan Kopi

Hidup Gelandangan Berubah Kerana Secawan Kopi



HANYA secawan kopi namun ia telah merubah kehidupan seorang gelandangan yang dikenali sebagai  David. Jika setahun lalu David merayau sekitar jalan di Chester dengan pakaian buruk dan selekeh namun kehidupannya kini telah berubah.




Lebih menarik, dia berjaya mendapat pekerjaan selepas menjalani proses temuduga semalam. Bagaimanapun tidak dinyatakan pekerjaan yang diperolehinya itu.

Jalan cerita David memang menarik. Ketika menjadi gelandangan, dia telah membawa kupon untuk kopi ke sebuah pusat kebajikan dikenali sebagai Charity Supporting Homeless Assisting Refugees Everywhere (SHARE).

Tidak lama kemudian, David dengan bantuan sukarelawan di SHARE telah membantu David untuk mengubah gaya hidup dan kehidupannya. Mereka juga membantunya untuk membuat resume serta menaikkan semangatnya untuk menjalani temuduga berkenaan.

“12 bulan lalu David datang ke kedai SHARE untuk mendapatkan kopi yang dibelikan oleh seorang yang tidak dikenalinya. David adalah gelandangan dan terpaksa bergelut untuk hidup di jalanan.

“Sejak hari itu, sukarelawan SHARE telah membantu menukar hidupnya.

“Dia datang kepada kami hari ini dan memberitahu bahawa dia sudah mendapat pekerjaan serta mula bekerja pada Selasa,” demikian tulis jurucakap SHARE dalam Facebook sambil memuatnaik gambar David ketika menjadi gelandangan dan gambar terbarunya yang lebih segak serta terurus.




-silakan SHARE utk manfaat bersama-


Nak Cantik?..Nak Gebu?..Nak Kurus?...Klik Kat Sini


Sumber :  eberita




0 comments

Gengster Nepal Di Malaysia

Gengster Nepal Di Malaysia


BUKIT MERTAJAM – Tiga lelaki warga Nepal yang disyaki terbabit dalam jenayah pemerasan dan samun di kawasan Bukit Mertajam, ditahan polis kira-kira jam 2.30 petang hari ini, lapor Harian Metro.




Suspek dipercayai sebahagian daripada warganegara asing yang menamakan kumpulan mereka sebagai ‘Penang Young Star Gang’ dan mendakwa ‘gengster besar’



Menurut Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Abd Hamid, hasil siasatan pihaknya lebih daripada 10 individu warganegara Nepal menganggotai kumpulan berkenaan.

“Mereka dikesan sering memeras ugut rakan senegara mereka serta terbabit dalam jenayah samun,” katanya.

Beliau berkata, saki baki kumpulan samseng ini masih lagi diburu dan memberi amaran mereka tidak akan terlepas.

Katanya, tindakan undang-undang akan diambil bagi memastikan aktiviti kumpulan seperti ini dapat dikekang.

*Video sekadar hiasan.




-silakan SHARE utk manfaat bersama-


Nak Cantik?..Nak Gebu?..Nak Kurus?...Klik Kat Sini


Sumber :  eberita


0 comments

Wanita Switzerland Hidup Hanya Bergantung Cahaya Matahari Maut

Wanita Switzerland Hidup Hanya Bergantung Cahaya Matahari Maut


SEORANG wanita maut akibat kebuluran selepas mengambil keputusan untuk tidak makan dan minum, sebaliknya hanya bergantung kepada cahaya matahari semata-mata.




Wanita yang berasal dari Switzerland itu, yang berusia dalam lingkungan 50-an, berbuat demikian selepas menonton dokumentari bertajuk ‘In the Beginning, There Was Light’ yang memaparkan bagaimana seorang ‘guru’ mendakwa tidak makan apa-apapun selama 70 tahun.


Identiti wanita terbabit bagaimanapun tidak didedahkan.

Akhbar Tages-Anzeiger melaporkan keadaan sama berlaku di Jerman, Britain dan Australia yang melibatkan kebuluran diri sendiri.

Pada 1999, Verity Linn, 49, dari Australia ditemui mati kerana tidak makan dan minum selama 21 hari.

Tulisan dalam diarinya menyatakan dia enggan makan dan minum kerana percaya perbuatan itu akan dapat membersihkan jiwanya selain memberikan tenaga semula kepada fizikal dan mentalnya.




-silakan SHARE utk manfaat bersama-


Nak Cantik?..Nak Gebu?..Nak Kurus?...Klik Kat Sini


Sumber :  eberita




0 comments

Skandal Suami Diseret Tanpa Seurat Benang

Skandal Suami Diseret Tanpa Seurat Benang


SEORANG isteri yang berang dicurangi suaminya, bertindak membogelkan skandal suaminya dan mengheret wanita itu di jalanan tanpa seurat benang di tubuhnya.




Gambar insiden yang dirakamkan di Sao Paolo, Brazil itu mula menjadi tular selepas dikongsikan netizen di laman sosial.


Menurut saksi, kejadian itu berlaku selepas sang isteri menangkap suaminya dan wanita itu di atas katil bilik tidur mereka.

Wanita yang dibogelkan itu kemudiannya diarak di jalanan dalam tujuan untuk memalukan dirinya kerana mempunyai hubungan dengan suami orang.

Pihak polis kemudiannya membuka kertas siasatan berhubung kes tersebut dan mangsa mengakui dia langsung tidak mengetahui status kekasihnya itu yang merupakan suami orang sepanjang lima bulan mereka bercinta.

Susulan itu, polis kini dilaporkan sudah melakukan soal siasat terhadap si isteri yang secara membabi buta melakukan serangan terhadap wanita tersebut sekali gus mencabul hak asasi manusia.




-silakan SHARE utk manfaat bersama-


Nak Cantik?..Nak Gebu?..Nak Kurus?...Klik Kat Sini


Sumber :  eberita




0 comments

Kanak-Kanak Kencing Tepi Jalan Mati Dirempuh Bas

Kanak-Kanak  Kencing Tepi Jalan Mati Dirempuh Bas



JIANXI – Seorang kanak-kanak mati dilanggar sebuah bas mini ketika mencangkung di tepi jalan raya untuk membuang air kecil.




Video pengawasan menunjukkan kejadian di Ningdu, daerah di wilayah Jianxi itu tular di Internet di China.

Seorang kanak-kanak yang dikatakan berusia enam tahun dilihat menarik seluarnya sebelum mencangkung untuk membuang air kecil di tepi jalan.

Kira-kira 10 saat kemudian, sebuah bas mini melanggarnya.

Mangsa dikejarkan ke hospital tetapi tidak dapat diselamatkan kerana kecederaan yang dialaminya terlalu parah.

Pemandu bas berkenaan ditahan polis untuk disoal siasat.

Bagaimanapun, kebanyakan netizen di China menyalahkan ibu bapa kanak-kanak itu, tidak pemandu terbabit.

“Saya bersimpati dengan pemandu itu. Yang salah ialah perbuatan membuang air kecil di tepi jalan. Ibu bapanya yang perlu bertanggungjawab,” tulis seorang netizen.




-silakan SHARE utk manfaat bersama-


Nak Cantik?..Nak Gebu?..Nak Kurus?...Klik Kat Sini


Sumber :  mynewshub




0 comments

Gila!!!...Selamba Selak Gaun Untuk Tunjuk Tatu Di Pinggang

Gila!!!...Selamba Selak Gaun Untuk Tunjuk Tatu Di Pinggang


PENONTON yang sedang menonton rancangan bual bicara bola sepak Mexico telah dikejutkan dengan telatah salah seorang pengacaranya yang tanpa segan silu menyelak gaun yang dipakainya untuk menunjukkan tatu di pinggangnya.




Tindakan Claudia Guajardo itu turut mengejutkan dua lagi rakan pengacara rancangan Las Noches Del Futbol (Malam, Bola Sepak).

Salah seorang daripada pengacara lelaki itu menutup muka manakala seorang lagi pengacara perempuan menjerit `hentikan, hentikan’ ketika Claudia mahu menunjukkan tatu itu dengan lebih jelas kepada mereka.

Bagaimanapun aksi Claudia itu diterima ramai hinggakan program tersebut menyiarkan semula aksi tersebut dalam bentuk perlahan.


Claudia kemudiannya memuatnaik gambar tersebut dalam Instagramnya yang mempunyai 119,000 pengikut dan dia turut mendapat pujian daripada mereka.

Aksi Claudia itu telah disamakan dengan salah seorang gadis pembaca laporan cuaca, Yanet Garcia yang sering menyebabkan orang ramai terpaku apabila menyaksikan dia memakai pakaian menjolok mata ketika keudara secara langsung.

Ia juga menyebabkan portal hiburan TMZ dan Playboy menamakan Yanet sebagai `gadis cuaca paling hot’ dan disifatkan sebagai gadis yang mampu menyebabkan penonton menunggu bagi menyaksikan laporan cuaca.




-silakan SHARE utk manfaat bersama-


Nak Cantik?..Nak Gebu?..Nak Kurus?...Klik Kat Sini


Sumber :  mynewshub




0 comments

Remaja Pukul Lelaki Tengah Solat

Remaja Pukul Lelaki Tengah Solat


SATU rakaman video memaparkan pergaduhan antara dua lelaki di dalam masjid mula tular di media sosial sejak semalam.




Pergaduhan yang dirakam hampir tiga minit itu berlaku sejurus seorang pemuda berbaju merah dilihat meluru masuk ke ruang solat di dalam masjid dan menyerang lelaki berjubah putih yang sedang beribadah.

Keadaan menjadi semakin tegang apabila pemuda itu memaki hamun dan mengamuk dengan membaling kerusi ke arah lelaki berjubah itu.

“Kau jangan kau, kau jangan…mati kau jap lagi kat sini… Aku senyap je b***,” pekik remaja berkenaan sambil menggunakkan kata-kata kesat.

Lelaki berjubah itu turut ditumbuk hingga tersungkur ke lantai namun keadaan berjaya ditenangkan oleh seorang rakan jemaah yang turut berada di dalam masjid.

Menurut abang kepada remaja terbabit, Muhd Hafizuddin, kejadian tersebut berpunca kerana lelaki berjubah itu ada ‘mengata belakang’ tentang ibu bapa mereka dan turut menabur fitnah terhadap keluarganya.

“Takkanlah budak 17 tahun nak cari pasal dengan orang tua, memang sebagai orang muda kita harus menghormati orang yang lebih tua, tapi kadang-kadang kesabaran manusia ada batasnya.

“Saya sebagai abang pun memarahinya kerana dia tak dapat mengawal dirinya di dalam masjid, untuk itu saya tebalkan muka memohon maaf kepada semua,” katanya.


Dia turut mengatakan kes pergaduhan itu telah pun selesai dengan cara baik dan kedua-dua mereka dikatakan telah saling bermaafan.

Ekoran tularnya rakaman kejadian itu, netizen sehingga kini mengecam tindakan remaja terbabit kerana tidak menghormati ‘rumah Allah’.




-silakan SHARE utk manfaat bersama-


Nak Cantik?..Nak Gebu?..Nak Kurus?...Klik Kat Sini


Sumber :  mynewshub




0 comments

Inilah 10 Aktres Yahudi Tercantik Di Hollywood

Inilah 10 Aktres Yahudi Tercantik Di Hollywood



WANITA berdarah Yahudi bukan sahaja terkenal berwajah eksotik, malah mempunyai ketrampilan menarik sehingga ramai daripada mereka bergelar model fesyen, pengacara televisyen dan pelakon terkenal Hollywood.




Tidak hanya bersandarkan rupa paras cantik, wanita Yahudi juga bijak, gemar berjenaka dan berbakat besar. Berikut merupakan 10 aktres berketurunan Yahudi yang cantik dan berjaya di Hollywood:

1. Scarlett Johansson


Scarlett Johansson sering digelar salah seorang wanita tercantik di Hollywood. Dengan bentuk tubuh yang menggiurkan, suara serak-serak basah yang seksi dan juga bakat lakonan yang hebat, tidak hairanlah mengapa ‘kesempurnaan’ fizikal Scarlett menjadi pujaan ramai para peminatnya.

2. Kat Dennings


Bintang Kat Dennings semakin menyinar di Hollywood oleh kerana tubuh yang montok dan kebolehannya untuk kelihatan seksi namun masih comel dan manja dalam masa yang sama. Kat mula meraih perhatian sebagai watak Max Black dalam sitkom Two Broke Girls, adik perempuan yang berpersonaliti gila-gila dalam filem Thor dan menerusi filem indie Nick And Nora’s Infinite Playlist.

3. Goldie Hawn


Goldie sememangnya cantik semasa zaman mudanya. Bermata galak, senyuman yang manis; tiada lelaki yang tidak lemah apabila melihat pelakon ini suatu masa dahulu. Bukan sahaja cantik, malah Goldie juga kelakar dan pandai bergurau. Biarpun sudah berusia 70 tahun, Goldie masih ‘bergetah’ dan menawan.

4. Mila Kunis


Kecil-kecil cili padi, itulah Mila Kunis. Keras kepala dan tahu apa yang dia inginkan, Mila berjaya meyakinkan penerbit sitkom That 70s Show untuk mengambilnya berlakon ketika hanya berusia 14 tahun apabila had umur yang diwajibkan untuk watak berkenaan adalah 18 tahun. Mungkin kerana daya tarikannya yang kuat serta bakat yang luar biasa menjadikan Mila mampu membawa watak gadis dewasa dengan jaya sehinggakan wataknya masih diingati sehingga hari ini.

5. Lizzy Caplan


Lizzy Caplan mula dikenali menerusi wataknya sebagai gadis gothic dalam filem remaja, Mean Girls. Lizzy kini tampak lebih matang dan mengambil watak-watak yang lebih serius melalui filem Cloverfield dan 127 Hours.

6. Sarah Michelle Gellar


Sarah Michelle Gellar merupakan aktres pujaan kebanyakan remaja lelaki yang membesar sekitar era lewat ’90-an oleh kerana wajahnya yang kelihatan lebih muda daripada usia. Meskipun berwajah comel, namun Sarah Michelle mampu membawa karakter lasak seperti watak pembunuh pontianak dalam siri Buffy The Vampire Slayer. Dalam filem Cruel Intentions pula, Sarah Michelle menunjukkan sisi yang lebih matang dan seksi sebagai Kathryn Merteuil yang merancang agenda ‘menghilangkan dara’ rakan baiknya sendiri.

7. Natalie Portman


Natalie mula berada dalam radar peminat filem menerusi filem Leon: The Professional arahan Luc Besson. Sejak kecil lagi, bakat lakonan Natalie telah diperakui oleh pengkritik dan penerbit-penerbit filem. Setakat ini Natalie telah mengagumkan peminat dengan watak-wataknya dalam filem hebat seperti V For Vendetta, The Black Swan, Star Wars: Episode I – The Phantom Menace dan Closer. Natalie bukan sahaja cantik dan berbakat besar, malah seorang wanita yang bijak kerana mempunyai ijazah jurusan psikologi universiti berprestij Harvard!

8. Dianna Agron


Dianna mendapat tempat di hati peminat menerusi sitkom Veronica Mars. Namun, wataknya sebagai Quinn Fabray dalam sitkom Glee yang berjaya melonjakkan namanya di Hollywood. Dianna juga sering menghiasi muka depan majalah wanita oleh kerana rupanya yang cantik dan personaliti yang menarik. Kini, pelakon berusia 27 tahun ini sedang mengasah bakat dalam penulisan lakon layar pula.

9. Lisa Bonet


Aktres kulit hitam ini mula dikenali semasa berlakon sebagai watak Denise Huxtable-Kendall dalam sitkom The Cosby Show pada tahun ’80-an. Meskipun telah berdekad-dekad lamanya sejak Lisa menerjah ke dunia penuh kemahsyuran Hollywood, wanita berusia 48 tahun ini masih kekal cantik dan tidak dimamah usia.

10. Jennifer Connelly


Jennifer memulakan kerjaya pada awalnya sebagai peragawati. Berbekalkan wajah yang cantik, dia kemudiannya terjun ke dunia lakonan dan terus berlakon sehingga ke hari ini. Antara filem yang meninggalkan kesan mendalam terhadap penonton termasuklah Requiem For A Dream dan A Beautiful Mind; iaitu filem yang berjaya menganugerahkan Jennifer trofi Oscar, BAFTA dan Golden Globe menerusi lakonan cemerlangnya.




-silakan SHARE utk manfaat bersama-


Nak Cantik?..Nak Gebu?..Nak Kurus?...Klik Kat Sini


Sumber :  mynewshub




0 comments

Wajib Terjah

 
Support : Creating Website | Gambir Sarawak | Gambir Sarawak
Copyright © 2015 - SAMPAI KIAMAT. I AM ZAUDIN - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Gambir Sarawak
Proudly powered by Blogger